Toast met makreel en knoflookschuim (voor ongeveer 15 overheerlijk tapas)
Ingredienten
- 1 ciabatta, in plakken gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- Zeezout
- 2 gerookte makreelfilets
- 4 eetlepels slagroom
- 150 gram manchego, geraspt
- 3 eiwitten
Benodigdheden
- Zeef
Stap 1:
Meng de geraspte knoflook van twee teentjes met de olijfolie.
Stap 2:
Leg de broodplakjes op een rooster en bestrijk met de knoflookolie.
Stap 3:
Bak ze in een voorverwarmde oven Hetelucht Plus 200 °C ongeveer 10 minuten.
Stap 4:
Zorg dat de filets graatvrij en zonder vel zijn.
Stap 5:
Maak de filets fijn en meng ze met de room en manchego, zodat er een smeuïge massa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6:
Meng de rauwe eiwitten met de geraspte knoflook en laat even intrekken.
Stap 7:
Zeef na 15 minuten de knoflook uit de eiwitten en klop ze super stijf.
Stap 8:
Verdeel de makreelmassa over het broodje en zet ze even onder de grill.
Stap 9:
Doe er nu – als topping – een flinke lepel geslagen eiwit op en kleur het eiwitschuim met een brander.
Stap 10:
Versier het gerecht tot slot met iets groens.