Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes
Stap 1: Verwarm de Banyuls met kruidnagel, kandijsuiker en steranijs in een steelpan. Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop. Laat de stroop afkoelen.
Stap 2: Spatel de mascarpone door de koude yoghurt tot een glad mengsel. Roer er 2/3 deel Banyulsstroop door en breng op smaak met een snufje peper en eventueel poedersuiker.
Stap 1: Roer de limoenrasp door de kersen.
Stap 2: Bevries de noga kort in de diepvries. Hak de noga in de keukenmachine middelmatig fijn.
Stap 3: Meng bloem met poedersuiker en roer vervolgens het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag. Spatel de helft van de noga erdoor.
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.
Stap 4: Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ca. 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf het beslag gelijkmatig uit. Schuif de bakplaat in de oven.
Functie: Hetelucht Plus 180 ºC, gedurende ca. 8 minuten
Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele kersen op. Leg er een koekje op en herhaal nog een portie yoghurtcrème en de kersen. Rangschik er speels een tweede koekje tegenaan. Garneer het bord met de resterende noga, Banyulsstroop en enkele kersen.