Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Kaas/zuivelOvenMoeilijk

Ingredienten

  • voor de yoghurtcrème:
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram mascarponekaas, op kamertemperatuur
  • 300 ml Banyuls
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 40 gram kandijsuiker
  • Zwarte peper
  • Voor de amarenekersen en nogakoekjes:
  • 1 kleine pot amarenekersen
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 gram noga

Benodigdheden

  • Garde
  • Bakplaat
  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Steelpan

De yoghurtcrème

Stap 1:
Verwarm de Banyuls met kruidnagel, kandijsuiker en steranijs in een steelpan. Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop. Laat de stroop afkoelen.

Stap 2:
Spatel de mascarpone door de koude yoghurt tot een glad mengsel. Roer er 2/3 deel Banyulsstroop door en breng op smaak met een snufje peper en eventueel poedersuiker.

 

De amarenakersen en de nogakoekjes

Stap 1:
Roer de limoenrasp door de kersen.

Stap 2:
Bevries de noga kort in de diepvries. Hak de noga in de keukenmachine middelmatig fijn.

Stap 3:
Meng bloem met poedersuiker en roer vervolgens het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag. Spatel de helft van de noga erdoor.

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.

Stap 4:
Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ca. 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf het beslag gelijkmatig uit. Schuif de bakplaat in de oven.

Functie: Hetelucht Plus
180 ºC, gedurende ca. 8 minuten

 

Serveren

Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele kersen op. Leg er een koekje op en herhaal nog een portie yoghurtcrème en de kersen. Rangschik er speels een tweede koekje tegenaan. Garneer het bord met de resterende noga, Banyulsstroop en enkele kersen.

Deel dit artikel: