Thaise kippensoep met kokos

GevogelteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram kipdijen, in reepjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml sterke kippenbouillon
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 stengel sereh, gesneden en gekneusd
  • 3 plakjes laos
  • 2 tl geroosterde chilipasta
  • 1 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 2 Thaise chili´s, geplet
  • 3 djeroek poeroet blaadjes, gekneusd
  • 1 el korianderblaadjes, fijngehakt
  • 1 lente-ui, kleine stukjes gesneden
  • 1 flesje chili-olie

Benodigdheden

  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Bereidingswijze

  1. Leg de reepjes kippendij in een stoomovenpan zonder gaatjes, voeg kokosmelk, kippenbouillon, sjalotjes, sereh en laos toe. Schuif de pan in de stoomovenLeg de reepjes kippendij in een stoomovenpan zonder gaatjes, voeg kokosmelk, kippenbouillon, sjalotjes, sereh en laos toe. Schuif de pan in de stoomoven
    Stomen: 100 ˚C. Bereidingstijd: 5 – 8 minuten
  2. Voeg chilipasta, vissaus en limoensap toe. Zet de pan terug in de stoomoven.
    Stomen: 95 ˚C. Tijd: 10 minuten.
  3. Voeg poeroet blaadjes en de chili´s toe, zet de pan terug in de stoomoven en laat het gerecht nog even door en door verwarmen.
    Stomen: 95 ˚C. Tijd: 5 minuten.

Serveren

4. Garneer de soep met wat korianderblaadjes, lente-uitjes en druppeltjes chili-olie.

Dit recept is voor vier personen.

Deel dit artikel: