Thaise kippensoep met kokos

GevogelteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram kipdijen, in reepjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml sterke kippenbouillon
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras, gesneden en gekneusd
  • 3 plakjes laos
  • 2 tl geroosterde chilipasta
  • 1 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 2 Thaise chili´s, geplet
  • 3 limoenblaadjes, gekneusd
  • 1 el korianderblaadjes, fijngehakt
  • 1 lente-ui, kleine stukjes gesneden
  • 1 flesje chili-olie

Benodigdheden

  • Stoomovenpan zonder gaatjes

Bereidingswijze

  1. Leg de reepjes kippendij in een stoomovenpan zonder gaatjes, voeg kokosmelk, kippenbouillon, sjalotjes, citroergras en laos toe. Schuif de pan in de stoomoven
    Stomen: 100 ˚C. Bereidingstijd: 5 – 8 minuten
  2. Voeg chilipasta, vissaus en limoensap toe. Zet de pan terug in de stoomoven.
    Stomen: 95 ˚C. Tijd: 10 minuten.
  3. Voeg limoenblaadjes en de chili´s toe, zet de pan terug in de stoomoven en laat het gerecht nog even door en door verwarmen.
    Stomen: 95 ˚C. Tijd: 5 minuten.

Serveren

4. Garneer de soep met wat korianderblaadjes, lente-uitjes en druppeltjes chili-olie.

Dit recept is voor vier personen.