Ingredienten
- 1/3 rode kool
- 1 rode ui
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- ¼ tl gemalen kruidnagel
- ½ tl komijnzaad
- ¼ tl piment
- 750 ml groentebouillon
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 2 stuks Granny smith appel
- 100 gram crème fraîche
- 2 takjes kervel
Benodigdheden
- Soeppan
- Staafmixer
- Dichte stoomovenpan
- Koksmes
- Snijplank
Rode koolsoep
Stap 1:
Snijd de rode kool fijn en snipper de rode ui.
Stap 2:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rode ui zachtjes aan.
Stap 3:
Als de ui wat glazig is, de piment, kruidnagel, komijn en basterdsuiker toevoegen en kort meebakken.
Stap 4:
Voeg nu de rode kool toe en de rode wijnazijn en bak dit geheel ook ca. 2 minuten.
Stap 5:
Doe dit alles samen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 100ºC
Tijd 40 minuten
Stap 6:
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot er een gladde soep ontstaat.
Serveren
Stap 1:
Verwarm de soep.
Stap 2:
Snijd de appel in blokjes en verdeel deze over de kommen.
Stap 3:
Schenk de soep in de komen en garneer met de crème fraîche en blaadjes kervel.