Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Zoete aardappel-pompoensoep met bapao broodjes

Zoete aardappel-pompoensoep met bapao broodjes

AardappelStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 kilo pompoen, pitten eruit en in stukken van ca. 2-3 cm
  • 500 gram zoete aardappel, geschild en in stukken
  • Ca 2-3 cm gember, geschild en geraspt)
  • 2 sjalotten, fijn gesnipperd
  • 1 l kippenbouillon (of groentenbouillon)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 rode chilipeper
  • Sap en rasp van 2 limoenen
  • Koriander, geplukt
  • 5-7 gram gedroogde gist
  • 125 ml melk (24 ºC)
  • 65 ml water
  • 50 gram poedersuiker
  • 350 gram bapao bloem
  • 2 tl gemalen komijn

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakplaat
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Pan

Soep:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.

Stap 2:
Meng de pompoen met de zoete aardappel, zonnebloemolie en peper en zout.

Stap 3:
Verdeel dit over een bakplaat en schuif het circa 30 minuten in de oven. Roer het halverwege de tijd een keer goed door.

Stap 4:
Fruit de gesnipperde sjalot en de gember zachtjes aan zonder te kleuren. Doe hier de geroosterde pompoen en zoete aardappel bij.

Stap 5:
Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe en laat het geheel, samen met de gekneusde sereh, circa 10 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 6:
Haal de sereh uit de soep en pureer alles met de staafmixer of blender.

Stap 7:
Breng op smaak met peper en zout.

Stap 8:
Serveer met de Griekse yoghurt die op smaak is gebracht met de limoenrasp en -sap. Voeg ook de ringetjes chili peper en geplukte koriander toe als garnering.

 

Broodjes:

Stap 1:
Los de gist op in het water en melk met de suiker en laat dit even staan.

Stap 2:
Doe de bapao bloem in een bekken en voeg het zout en de komijn toe. Kneed hier een soepel deeg van.

Stap 3:
Plaats de bekken afgedekt in de stoomoven op 40 ºC. totdat het volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

Stap 4:
Wrijf je handen in met een beetje olie en rol een lange pil van het deeg. Verdeel het deeg in porties van ongeveer 50 gram en maak er bolletjes van (8 stuks). in ca. 50 gram porties en maak hier bolletjes van (sluiting aan de onderkant).

Stap 5:
Plaats deze bolletjes met voldoende tussenruimte in een geperforeerde stoomovenpan die is ingevet.

Stap 6:
Laat de bolletjes nog 15 minuten na rijzen op 40 ºC.

Stap 7:
Pas de tijd en temperatuur aan. Gaar ze in 15 minuten gaar op 100 ºC.

Stap 8:
Serveer samen met de soep.

Geen stoomoven? De broodjes kunnen ook gemaakt worden in een stoompan of haal ze bij de toko.

Deel dit artikel: