Thaise kippensoep met kokos

45 minutenGevogelteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 250 gram kipdijen, in reepjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml sterke kippenbouillon
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras, gesneden en gekneusd
  • 3 plakjes laos
  • 2 tl geroosterde chilipasta
  • 1 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 2 Thaise chili´s, geplet
  • 3 limoenblaadjes, gekneusd
  • 1 el korianderblaadjes, fijngehakt
  • 1 lente-ui, kleine stukjes gesneden
  • 1 flesje chili-olie

Supplies

  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Leg de reepjes kippendij in een stoomovenpan zonder gaatjes, voeg kokosmelk, kippenbouillon, sjalotjes, citroergras en laos toe. Schuif de pan in de stoomoven.
Stomen               100C
Tijdsduur             5 – 8 minuten

Stap 2:

Voeg chilipasta, vissaus en limoensap toe. Zet de pan terug in de stoomoven.
Stomen              95C
Tijdsduur           10 minuten

Stap 3:

Voeg limoenblaadjes en de chili´s toe, zet de pan terug in de stoomoven en laat het gerecht nog even door en door verwarmen.
Stomen             95C
Tijdsduur          5 minuten

Stap 4:

Garneer de soep met wat korianderblaadjes, lente-uitjes en druppeltjes chili-olie.