Spaghetti van courgette, tomatensaus en geitenkaas
De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Fruit één sjalot aan in een ruime hoeveelheid olijfolie, zonder te kleuren.
Stap 2: Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit samen met de sjalot.
Stap 3: Doe de tomatenblokjes erbij en laat ze op een matig vermogen/vuur stoven, zodat het vocht kan verdampen.
Stap 4: Breng het geheel op smaak met peper en zout (let op: de olijven geven ook zout af) en een scheutje balsamico azijn.
Stap 5: Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met een klein beetje olijfolie, en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Stap 6: Draai met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes, of koop kant en klare courgetti in de supermarkt.
Stap 7: Doe de courgetti in een stoomovenpan en stoom 1 à 2 minuten
Stap 8: Fruit het andere gesnipperd sjalotje aan in wat olijfolie, en schud hier de courgetti door heen.
Stap 9: Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Stap 10: Doe als laatste de olijven door de tomatensaus.
Stap 11: Verdeel de courgetti over 4 voor verwarmde borden, schep er de tomatensaus over en maak af met pijnboompitten, basilicum en geitenkaas.
Tip: Leg een paar ansjovisfilets op de tomatensaus. Dit geeft een heerlijke diepe smaak.