Spaghetti van courgette, tomatensaus en geitenkaas

Spaghetti van courgette, tomatensaus en geitenkaas

GroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 2 groene courgettes (of kant en klare courgetti)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in stukjes gehakt
  • 8 tomaten ontveld en in blokjes gesneden.
  • 200 gram zwarte olijven
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Scheutje balsamico azijn

Supplies

  • Spiraalsnijder
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Fruit één sjalot aan in een ruime hoeveelheid olijfolie, zonder te kleuren.

Stap 2:
Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit samen met de sjalot.

Stap 3:
Doe de tomatenblokjes erbij en laat ze op een matig vermogen/vuur stoven, zodat het vocht kan verdampen.

Stap 4:
Breng het geheel op smaak met peper en zout (let op: de olijven geven ook zout af) en een scheutje balsamico azijn.

Stap 5:
Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met een klein beetje olijfolie, en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 6:
Draai met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes, of koop kant en klare courgetti in de supermarkt.

Stap 7:
Doe de courgetti in een stoomovenpan en stoom 1 à 2 minuten

Stap 8:
Fruit het andere gesnipperd sjalotje aan in wat olijfolie, en schud hier de courgetti door heen.

Stap 9:
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 10:
Doe als laatste de olijven door de tomatensaus.

Stap 11:
Verdeel de courgetti over 4 voor verwarmde borden, schep er de tomatensaus over en maak af met pijnboompitten, basilicum en geitenkaas.

 

Tip: Leg een paar ansjovisfilets op de tomatensaus. Dit geeft een heerlijke diepe smaak.