Ingredienten
- 2 stengels citroengras
- 1 teen knoflook
- 3 cm gember
- ½ rode peper
- 1 dl soja saus (Kikkoman)
- 1 el olie
- 25 gram palmsuiker
- 4 dl water
- 4 kippendijen
- 250 gram bimi
- 1 gele wortel geschild
- 2 bokchoy
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Dichte stoomovenpan
Marinade
Stap 1:
Kneus de citroengras en knoflook en snijd de gember en peper klein.
Stap 2:
Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de marinade in een dichte stoomovenpan.
Stand Stomen
Temperatuur 100°C
Tijd 10 minuten
Kippendijen
Stap 1:
Doe de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 2:
Laat de marinade in de stoomoven staan.
Stap 3:
Plaats nu de kip in de stoomoven.
Stand Stomen
Temperatuur 75°C
Tijd 15 minuten
Stap 4:
Haal de kip en de marinade uit de stoomoven.
Stap 5:
Leg de kip in de marinade en laat dit minimaal 15 minuten staan.
Groenten
Stap 1:
Snijd de wortel in plakken van 1 centimeter.
Stap 2:
Doe de bimi en wortel in een stoomovenpan met gaatjes.
Stand Stomen
Temperatuur 100°C
Tijd 2 minuten
Stap 3:
Snijd de bokchoy in de lengte doormidden.
Stap 4:
Doe de bokchoy in een stoomovenpan met gaatjes.
Stand Stomen
Temperatuur 100°C
Tijd 1 minuut
Serveren
Stap 1:
Haal de kip uit de marinade en dep deze droog.
Stap 2:
Kleur de kippendijen in de koekenpan.
Kookplaat: stand 6
Inductiekookplaat met Tempcontrol: stand 2
Stap 3:
Bak de groenten in een koekenpan met een beetje olie.
Kookplaat: stand 9
Stap 4:
Blus af met een beetje marinade en kook dit in.