Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Spaghetti van courgette, tomatensaus en geitenkaas

Spaghetti van courgette, tomatensaus en geitenkaas

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 groene courgettes (of kant en klare courgetti)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in stukjes gehakt
  • 8 tomaten ontveld en in blokjes gesneden.
  • 200 gram zwarte olijven
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Scheutje balsamico azijn

Benodigdheden

  • Spiraalsnijder
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Pan

Stap 1:
Fruit één sjalot aan in een ruime hoeveelheid olijfolie, zonder te kleuren.

Stap 2:
Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit samen met de sjalot.

Stap 3:
Doe de tomatenblokjes erbij en laat ze op een matig vermogen/vuur stoven, zodat het vocht kan verdampen.

Stap 4:
Breng het geheel op smaak met peper en zout (let op: de olijven geven ook zout af) en een scheutje balsamico azijn.

Stap 5:
Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met een klein beetje olijfolie, en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Stap 6:
Draai met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes, of koop kant en klare courgetti in de supermarkt.

Stap 7:
Doe de courgetti in een stoomovenpan en stoom 1 à 2 minuten

Stap 8:
Fruit het andere gesnipperd sjalotje aan in wat olijfolie, en schud hier de courgetti door heen.

Stap 9:
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 10:
Doe als laatste de olijven door de tomatensaus.

Stap 11:
Verdeel de courgetti over 4 voor verwarmde borden, schep er de tomatensaus over en maak af met pijnboompitten, basilicum en geitenkaas.

 

Tip

Leg een paar ansjovisfilets op de tomatensaus. Dit geeft een heerlijke diepe smaak.

Deel dit artikel: