Soto ayam

GevogelteStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 2 tl kemirinoten pasta
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 cm laos
  • ¼ tl kurkuma
  • Rijstolie
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 st salamblad
  • 1 sereh stengel
  • 2 stuks kippendij
  • 2 eieren
  • 1 aardappel
  • 1 bosui
  • 25 gram gebakken uitjes
  • 1 takje bladselderij

Benodigdheden

  • Aardappelschilmesje
  • Vijzel
  • Zeef
  • Koekenpan
  • Pan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Snijplank

Bereidingswijze

Boemboe

Stap 1: Snijd de sjalot, knoflook, gember en laos fijn.

Stap 2: Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de vijzel en verwerk tot een pasta. U kunt ook de keukenmachine gebruiken.

Soto ayam

Stap 1: Doe de kippenbouillon, salamblad, sereh en kippendij in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
– Functie: Stomen
– Temperatuur 100°C

Stap 2: Zeef de bouillon en leg de kippendijen apart.

Stap 3: Fruit in een pan de boemboe aan, blus af met de bouillon.

Stap 4: Laat de soep even trekken op laag vuur.

Stap 5: Zeef de soep in een pan en bewaar op het aanrecht tot verder gebruik.

Stap 6: Snijd de kip in blokjes en bewaar deze tot verder gebruik in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1: Schil en snijd de aardappel in blokjes en doe deze in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2: Leg de eieren in een stoomovenpan met gaatjes en zet samen met de aardappel in de stoomoven.
– Bereidingstijd: 8 minuten
– Temperatuur 100°C

Stap 3: Bewaar de aardappel tot verder gebruik op het aanrecht.

Stap 4: Spoel de eieren koud en pel en snijd in kwarten.

Stap 5: Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Stap 6: Verwarm de soto ayam op de kookplaat.

Stap 7: Verdeel het garnituur over de soepkommen, giet hier de warme soto ayam overheen.

 

Ingrediënten

Voor de boemboe

  • 2 tl kemirinoten pasta
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 cm laos
  • ¼ tl kurkuma
  • Rijstolie

Voor de soto ayam

  • 1 l kippenbouillon
  • 2 st salamblad
  • 1 sereh stengel
  • 2 stuks kippendij

Voor het serveren

  • 2 eieren
  • 1 aardappel
  • 1 bosui
  • 25 gram gebakken uitjes
  • 1 takje bladselderij
Deel dit artikel: