Soep van geroosterde pastinaak

Soep van geroosterde pastinaak

GroenteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1 kilo pastinaak, grof gesneden
  • 2 anijssterren
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes dragon
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels spicy kerriepoeder
  • Zout en peper uit de molen
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 250 ml room
  • Sap van een ½ limoen

Supplies

  • Bakblik
  • Staafmixer

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Leg alle ingrediënten voor de soep op een bakblik (zonder de bouillon en de room).

Stap 2:
Mix de groenten en strooi er zout, peper en de kerriepoeder overheen. Besprenkel met de olijfolie.

Stap 3:
Rooster de groenten in de oven, 25 á 30 minuten 200 °C, totdat ze zacht en goudkleurig zijn.

Stap 4:
Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe. Pureer met de staafmixer en voeg de room toe.

Stap 5:
Proef op zout en peper.

Stap 6:
Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met een takje dragon en druppel er wat van het limoensap in.

 

Tip: Voor de liefhebbers van anijs: doe een anijsblokje bij de bouillon. Dit past goed bij de smaak van de pastinaak en de dragon.