Gegrilde piepkuiken en krieltjes
Stap 1: Snijd de citroen in partjes en stop dit in elk piepkuiken, samen met een ½ ongepeld teentje knoflook, wat citroentijm en peper en zout.
Stap 2: Wrijf de piepkuikens in met wat olijfolie en kruid met citroenpeper en zout.
Stap 3: Plaats de piepkuikens op het rooster met daaronder een bakplaat.
Stap 4: Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160 ºC. Schuif in op niveau 2.
Stap 5: Indien u een bratometer heeft, plaats deze dan in het dikste stuk van de filet en stel de kern in op 72 ºC kerntemperatuur. In 45-50 minuten is de kip gaar.
Stap 6: Maak de krieltjes aan met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Plaats deze naast de piepkeukens voor 35-40 minuten.
Stap 7: Laat de kip rusten in de warmhoudlade op 70 ºC voor ongeveer 10 minuten.