Gegrilde piepkuiken en krieltjes

Gegrilde piepkuiken en krieltjes

GevogelteOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 4 piepkuikens
  • 1 citroen
  • 4 takjes citroentijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroenpeper
  • 500 gram gewassen krieltjes

Benodigdheden

  • Rooster
  • Bakplaat
  • Stoomoven
  • Bratometer
  • Snijplank

Stap 1:
Snijd de citroen in partjes en stop dit in elk piepkuiken, samen met een ½ ongepeld teentje knoflook, wat citroentijm en peper en zout.

Stap 2:
Wrijf de piepkuikens in met wat olijfolie en kruid met citroenpeper en zout.

Stap 3:
Plaats de piepkuikens op het rooster met daaronder een bakplaat.

Stap 4:
Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160 ºC. Schuif in op niveau 2.

Stap 5:
Indien u een bratometer heeft, plaats deze dan in het dikste stuk van de filet en stel de kern in op 72 ºC kerntemperatuur. In 45-50 minuten is de kip gaar.

Stap 6:
Maak de krieltjes aan met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Plaats deze naast de piepkeukens voor 35-40 minuten.

Stap 7:
Laat de kip rusten in de warmhoudlade op 70 ºC voor ongeveer 10 minuten.