Ingredienten
- 1 appel (Goudreinet of Jonagold)
- 2 plakjes roomboter bladerdeeg
- 50 gram amandelspijs
- 1 el boerenjongens of gewelde rozijnen
- 2 el kaneel suiker
- Poedersuiker om te bestrooien
- Appelstroop als garnering
Benodigdheden
- Aardappelschilmesje
- Bakplaat
Verwarm de oven voor op stand Intensief Bakken 180⁰C
(Intensief Bakken geeft extra onderwarmte voor een droge en krokante bodem).
Stap 1:
Maak de amandelspijs soepel en meng met de boerenjongens of gewelde rozijnen.
Stap 2:
Schil de appel en halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Stap 3:
Prik het bladerdeeg in met een vork en verdeel de amandelspijs.
Stap 4:
Bestrooi het geheel met kaneelsuiker.
Stap 5:
Maak de randjes van het bladerdeeg nat met water en vouw naar de appel toe. Leg alles op de bakplaat.
Stap 6:
Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.
Stap 7:
Plaats de bakplaat in de oven op niveau 1 en bak in 25 tot 30 minuten goudbruin
Serveren
Laat het baksel rusten en snijd doormidden.
Serveer met een lik appelstroop.