Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Bladerdeeg appeltaartje

Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 appel (Goudreinet of Jonagold)
  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 50 gram amandelspijs
  • 1 el boerenjongens of gewelde rozijnen
  • 2 el kaneel suiker
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Appelstroop als garnering

Benodigdheden

  • Aardappelschilmesje
  • Bakplaat

Verwarm de oven voor op stand Intensief Bakken 180⁰C
(Intensief Bakken geeft extra onderwarmte voor een droge en krokante bodem).

Stap 1:
Maak de amandelspijs soepel en meng met de boerenjongens of gewelde rozijnen.

Stap 2:
Schil de appel en halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.

Stap 3:
Prik het bladerdeeg in met een vork en verdeel de amandelspijs.

Stap 4:
Bestrooi het geheel met kaneelsuiker.

Stap 5:
Maak de randjes van het bladerdeeg nat met water en vouw naar de appel toe. Leg alles op de bakplaat.

Stap 6:
Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.

Stap 7:
Plaats de bakplaat in de oven op niveau 1 en bak in 25 tot 30 minuten goudbruin

 

Serveren

Laat het baksel rusten en snijd doormidden.
Serveer met een lik appelstroop.

Deel dit artikel: