Soep van geroosterde pastinaak
Ingredienten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, grof gesneden
- 3 teentjes knoflook, grof gesneden
- 1 kilo pastinaak, grof gesneden
- 2 anijssterren
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes dragon
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels spicy kerriepoeder
- Zout en peper uit de molen
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 250 ml room
- Sap van een ½ limoen
Benodigdheden
- Bakblik
- Staafmixer
Stap 1:
Leg alle ingrediënten voor de soep op een bakblik (zonder de bouillon en de room).
Stap 2:
Mix de groenten en strooi er zout, peper en de kerriepoeder overheen. Besprenkel met de olijfolie.
Stap 3:
Rooster de groenten in de oven, 25 á 30 minuten 200 °C, totdat ze zacht en goudkleurig zijn.
Stap 4:
Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe. Pureer met de staafmixer en voeg de room toe.
Stap 5:
Proef op zout en peper.
Stap 6:
Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met een takje dragon en druppel er wat van het limoensap in.
Tip
Voor de liefhebbers van anijs: doe een anijsblokje bij de bouillon. Dit past goed bij de smaak van de pastinaak en de dragon.