Salade van geroosterde biet, pompoen en gestoomde linzen

90 minutenVegetarischStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

Salade
  • 2 stuks rode biet
  • 2 stuks gele biet
  • 1/2 grape pompoen
  • 4 stuks banaan sjalot
  • 300 gram du puy linzen
  • 450 ml groentebouillon
  • Bull's Blood
  • Micro bronze fennel
Dressing
  • 100 gram blauwe kaas
  • 50 gram crème fraiche
  • 2 el witte wijn azijn
  • Zwarte peper
  • 100 gram mayonaise
Zaden- en pittenmix
  • 1 el venkelzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el lijnzaad
  • 1/4 tl komijn

Dit recept duurt ca. 90 minuten om te bereiden.

Bereidingswijze

 

Salade

Stap 1:

Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus 220C

Stap 2:

Snijd de rode en gele biet in parten. Breng op smaak met zout en peper en maak aan met olijfolie, rangschik de bieten apart naast elkaar op een bakplaat.

Stap 3:

Snijd de sjalot over de lengte door, breng op smaak met peper en zout en maak aan met olijfolie. Leg de sjalotten naast de bieten op de bakplaat.

Stap 4:

Doe hetzelfde met de pompoen en verdeel deze naast de sjalotten op de bakplaat.

Stap 5:

Zet de bakplaat in de oven.

Circulatiegrill                    220C

Bereidingswijze                25 minuten

Stap 6:

Doe de linzen samen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en zet deze in de stoomoven. De groentebouillon wordt volledig opgenomen door de linzen.

Stomen                              100C

Bereidingswijze                20 minuten

Stap 7:

Haal de linzen na bereiding uit de stoomoven, breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

 

Dressing

Stap 1:

Doe de blauwe kaas, crème fraîche, witte wijnazijn, zwarte peper en mayonaise in een maatbeker.

Stap 2:

Blend tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.

Stap 3:

Bewaar de dressing tot later.

 

Zaden en pittenmix

Stap 1:

Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus                 150C

Stap 2:

Meng alle ingrediënten met elkaar en verdeel over een bakplaat en zet deze in de oven.

Hetelucht Plus                 150C

Bereidingstijd                  15 minuten

 

Serveren

Stap 1:

Verdeel de linzen over een grote schaal.

Stap 2:

Steek stukken pompoen, biet en sjalot willekeurig door elkaar in de linzen.

Stap 3:

Steek hier blaadjes Bull’s Blood en Micro Bronze Fennel tussen.

Stap 4:

Strooi de zaden en pittenmix erover.

Stap 5:

Giet de blauwe kaasdressing over de salade heen en serveer direct.