Dit recept duurt ca. 90 minuten om te bereiden.
Bereidingswijze
Salade
Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht Plus 220C
Stap 2:
Snijd de rode en gele biet in parten. Breng op smaak met zout en peper en maak aan met olijfolie, rangschik de bieten apart naast elkaar op een bakplaat.
Stap 3:
Snijd de sjalot over de lengte door, breng op smaak met peper en zout en maak aan met olijfolie. Leg de sjalotten naast de bieten op de bakplaat.
Stap 4:
Doe hetzelfde met de pompoen en verdeel deze naast de sjalotten op de bakplaat.
Stap 5:
Zet de bakplaat in de oven.
Circulatiegrill 220C
Bereidingswijze 25 minuten
Stap 6:
Doe de linzen samen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en zet deze in de stoomoven. De groentebouillon wordt volledig opgenomen door de linzen.
Stomen 100C
Bereidingswijze 20 minuten
Stap 7:
Haal de linzen na bereiding uit de stoomoven, breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
Dressing
Doe de blauwe kaas, crème fraîche, witte wijnazijn, zwarte peper en mayonaise in een maatbeker.
Blend tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.
Bewaar de dressing tot later.
Zaden en pittenmix
Hetelucht Plus 150C
Meng alle ingrediënten met elkaar en verdeel over een bakplaat en zet deze in de oven.
Bereidingstijd 15 minuten
Serveren
Verdeel de linzen over een grote schaal.
Steek stukken pompoen, biet en sjalot willekeurig door elkaar in de linzen.
Steek hier blaadjes Bull’s Blood en Micro Bronze Fennel tussen.
Strooi de zaden en pittenmix erover.
Giet de blauwe kaasdressing over de salade heen en serveer direct.