Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pasta broccoli pesto

60 tot 70 minutenPastaStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 2 stronken broccoli
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte Parmazaan
  • 1 tenen knoflook
  • 8 el ml olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • 250 gram penne
  • 300 gram fijne gewassen spinazie

Benodigdheden

  • Mes
  • Schaal
  • Stoomovenpan
  • Bakplaat
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus        200 ºC

Stap 2:

Snijd de broccoli in roosjes en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Hetelucht plus          200 ºC

Tijdsduur                  15 minuten

Stap 3:

Vul de dichte stoomovenpan met ruim kokend water en voeg hier de penne aan toe.

Stap 4:

Zet de pasta in de stoomoven en stel in.

Stomen                 100ºC
Tijdsduur              11 minuten

Stap 5:

Doe de broccoli in een keukenmachine (bewaar 8 roosjes), met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en olijfolie. Draai tot een gladde massa, breng op smaak met peper en zout.

Stap 6:

Leg de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes. Zet de spinazie bij de pasta in de stoomoven.
Stomen              100 ºC
Tijdsduur           1 minuut

Stap 7:

Giet de pasta af en meng met de pesto, meng de spinazie door de pasta. Verdeel de pasta over een grote schaal.

Stap 8:

Garneer met de roosjes broccoli en blaadjes basilicum.