Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Pasta broccoli pesto

PastaStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 stronken broccoli
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte Parmazaan
  • 1 tenen knoflook
  • 8 el ml olijfolie
  • 1 bosje basilicum
  • 250 gram penne
  • 300 gram fijne gewassen spinazie

Benodigdheden

  • Mes
  • Schaal
  • Stoomovenpan
  • Bakplaat
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
    Stand: Hetelucht plus Temperatuur: 200 ˚C
  2. Snijd de broccoli in roosjes en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
    Stand: Hetelucht plus Temperatuur: 200 ˚C Tijd: 15 minuten
  3. Vul de dichte stoomovenpan met ruim kokend water en voeg hier de penne aan toe.
  4. Zet de pasta in de stoomoven en stel in.
    Temperatuur: 100 ˚C Tijd: 11 minuten
  5. Doe de broccoli in een keukenmachine (bewaar 8 roosjes), met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en olijfolie. Draai tot een gladde massa, breng op smaak met peper en zout.
  6. Leg de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes. Zet de spinazie bij de pasta in de stoomoven.
    Temperatuur: 100 ˚C Tijd: 1 minuut
  7. Giet de pasta af en meng met de pesto, meng de spinazie door de pasta. Verdeel de pasta over een grote schaal.
  8. Garneer met de roosjes broccoli en blaadjes basilicum.

Dit recept is voor vier personen.