De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 200 ºC
Stap 2:
Snijd de broccoli in roosjes en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hetelucht plus 200 ºC Tijdsduur 15 minuten
Stap 3:
Vul de dichte stoomovenpan met ruim kokend water en voeg hier de penne aan toe.
Stap 4:
Zet de pasta in de stoomoven en stel in. Stomen 100ºC Tijdsduur 11 minuten
Stap 5:
Doe de broccoli in een keukenmachine (bewaar 8 roosjes), met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook, basilicum en olijfolie. Draai tot een gladde massa, breng op smaak met peper en zout.
Stap 6:
Leg de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes. Zet de spinazie bij de pasta in de stoomoven. Stomen 100 ºC Tijdsduur 1 minuut
Stap 7:
Giet de pasta af en meng met de pesto, meng de spinazie door de pasta. Verdeel de pasta over een grote schaal.
Stap 8:
Garneer met de roosjes broccoli en blaadjes basilicum.