Gepocheerde eieren met veldsla
Ingredienten
- 200 g veldsla
- zonnebloemolie
- 50-75 g gerookt spek, kleingesneden
- 1 ui, in ringen gesneden
- 4 el witte wijnazijn
- 100 ml witte wijn
- suiker
- peper en zout
- 8 verse eieren (M)
- pijnboompitten, geroosterd
Benodigdheden
- Folie
- Koekenpan
- Stoomovenpan met gaatjes
- muffinvorm/espresso kopje
Stap 1:
Was de sla en droog het in de slacentrifuge.
Stap 2:
Verhit een beetje olie in de koekenpan en bak het fijngesneden spek knapperig. Fruit de uiringen kort mee.
Stap 3:
Blus af met azijn en wijn en voeg ca. 1 eetlepel suiker toe. Laat de vloeistof inkoken tot het stroperig wordt en breng op smaak met zout en peper. Proef voorzichtig en voeg eventueel nog wat suiker toe.
Stap 4:
Vet de muffinvorm of espressokopjes in met olie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet vervolgens de folie in met olie. Breek in elke holte een ei en zorg daarbij dat de dooier heel blijft. Plaats de muffinvorm in een stoomovenpan met gaatjes of op het rooster van de stoomoven.
Stand: Stomen/koken universeel
Temperatuur: 100 °C
Tijd: 3-4 minuten
Stap 5:
Meng de sla met het spekmengsel en verdeel over 4 borden.
Stap 6:
Neem de eieren uit de muffinvorm door voorzichtig aan de folie te trekken en leg op elk bord 2 eieren.
Tip
Garneer het gerecht met pijnboompitten