Chocoladecakejes uit de stoomoven met kokosijs

Chocoladecakejes uit de stoomoven met kokosijs

ChocoladeStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 75 gram pure chocolade
  • 100 ml olie
  • 100 gram suiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • neutrale olie (om in te vetten)
  • kokosijs
  • Malibu of Mekhong whisky
  • 1 eetlepel palmsuiker (los)
  • ¼ ananas (schoon en kern verwijderd)
  • Astina cress en jasmijnbloemen voor de garnering

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • muffinvorm/espresso kopje
  • Pan met dikke bodem

Stap 1:
Breek de chocolade boven de stoomovenpan in stukjes, dek de pan af met huishoudfolie en schuif de pan in de stoomoven. Stoom gedurende 10 minuten op 80 °C of kies het automatische programma ‘Chocolade smelten’.

Stap 2:
Roer ondertussen de suiker met het vanillemerg, olie en eieren los tot de suiker is opgelost. Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en meng alles goed door.

Stap 3:
Vet de muffinvorm in met (neutrale) olie en bekleed met huishoudfolie. Zo komen de cakejes straks eenvoudig uit de vorm.

Stap 4:
Vul de muffinvorm met het beslag en plaats in de stoomoven. Stoom de cakejes op 100 °C zo’n 22-25 minuten.

Stap 5:
Laat de cakejes in de vorm afkoelen. Door voorzichtig aan de folie te trekken komen ze uit de vorm,

Stap 6:
Snijd van de ananas blokjes van 1 x 1 cm. Verhit op de kookplaat een koekenpan en bak in wat olie de ananas kort aan, voeg de palmsuiker toe laat karamelliseren.

Stap 7:
Voeg een scheut Malibu of Mekong whisky toe en laat dit gerecht koken tot de suiker is opgelost. De saus moet de dikte hebben van stroop.

Stap 8:
Breek de chocoladecakejes in stukjes en leg ze speels op het bord. Plaats de ananasblokjes ertussen. Schep wat bolletjes kokosijs en voeg ze toe. Garneer tot slot met cress en jasmijnbloemen.