Salade van asperges en aardappels

Salade van asperges en aardappels

GroenteStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram aardappels in blokjes
  • 16 asperges AA, geschild
  • 100 gram doperwten
  • 3 el mayonaise
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el gesneden bieslook
  • 2 augurken in blokjes
  • Evt. waterkers en 4 eieren

Benodigdheden

  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:
Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.

Stap 3:
Stoom de doperwten 2 min op 100 °C.

Stap 4:
Maak een salade van de aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk. Breng het op smaak met zout en peper.

Stap 5:
Snijd de asperges in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 4 cm.

Stap 6
Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.

Stap 7:
Schep de salade in het midden en druk aan.

Stap 8:
Laat de kleine salade opstijven in de koelkast.

Stap 9:
Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.

 

Tip: Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij.