Salade van asperges en aardappels
De bereidingstijd is ca. 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 2: Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.
Stap 3: Stoom de doperwten 2 min op 100 °C.
Stap 4: Maak een salade van de aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk. Breng het op smaak met zout en peper.
Stap 5: Snijd de asperges in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 4 cm.
Stap 6 Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.
Stap 7: Schep de salade in het midden en druk aan.
Stap 8: Laat de kleine salade opstijven in de koelkast.
Stap 9: Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.
Tip: Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij.