Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Salade van asperges en aardappels

Salade van asperges en aardappels

GroenteStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 500 gram aardappels in blokjes
  • 16 asperges AA, geschild
  • 100 gram doperwten
  • 3 el mayonaise
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 el gesneden bieslook
  • 2 augurken in blokjes
  • Evt. waterkers en 4 eieren

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes

Stap 1:
Stoom de aardappelblokjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:
Stoom de asperges beetgaar op het automatische programma.

Stap 3:
Stoom de doperwten 2 min op 100 °C.

Stap 4:
Maak een salade van de aardappels, doperwten, crème fraîche, bieslook en augurk. Breng het op smaak met zout en peper.

Stap 5:
Snijd de asperges in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 4 cm.

Stap 6
Bekleed stekers of ringen met de halve asperges om en om.

Stap 7:
Schep de salade in het midden en druk aan.

Stap 8:
Laat de kleine salade opstijven in de koelkast.

Stap 9:
Serveer met een zacht gestoomd eitje (6 minuten) en waterkers.

 

Tip

Deze salade is ook makkelijk te maken voor een lunch of bij een BBQ. Serveer er dan bijvoorbeeld de gemarineerde asperges bij.

Deel dit artikel: