Soep van schorseneren met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas

Soep van schorseneren met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas

VisStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg schorseneren
  • 300 ml room
  • 400 ml melk
  • Zout
  • peper
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Dichte stoomovenpan

De bereidingstijd is ca. 75 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Schil de schorseneren en was ze goed. Bewaar de geschilde schorseneren onder water.

Stap 2:
Snijd de schorseneren in stukken en leg ze in een dichte stoomovenpan. Voeg room en melk toe en schuif in de stoomoven.

Kookstand            100 ºC | 120 ºC
Tijdsduur              30 minuten | 13 minuten

Stap 3:
Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Houdt de soep warm in de stoomoven of verwarm de soep voor het serveren in de stoomoven.

Kookstand        95 ºC
Tijdsduur          20 minuten

 

Serveren

Stap 1:

Schenk de soep in de soepkoppen en garneer met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas.

Stap 2:

Draag handschoenen zodra u de schorseneren schilt. Ze geven een kleverig sap af dat moeilijk van uw handen af gaat.