Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Soep van schorseneren met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas

Soep van schorseneren met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas

VisStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 1 kg schorseneren
  • 300 ml room
  • 400 ml melk
  • Zout
  • peper
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Dichte stoomovenpan

Stap 1:
Schil de schorseneren en was ze goed. Bewaar de geschilde schorseneren onder water.

Stap 2:
Snijd de schorseneren in stukken en leg ze in een dichte stoomovenpan. Voeg room en melk toe en schuif in de stoomoven.

Kookstand: 100 ºC / 120 ºC
Bereidingstijd: 30 minuten / ca. 13 minuten

Stap 3:
Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Houdt de soep warm in de stoomoven of verwarm de soep voor het serveren in de stoomoven.

Kookstand: 95 ºC
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

 

Serveren

  • Schenk de soep in de soepkoppen en garneer met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas.
  • Draag handschoenen zodra u de schorseneren schilt. Ze geven een kleverig sap af dat moeilijk van uw handen af gaat.
Deel dit artikel: