Gestoomde roodbaars op gemarineerde broccoli met koriander-sojadressing
Stap 1: Leg de roobaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en strooi er de oregano over. Zet het tot gebruik koel weg.
Stap 2: Leg de broccoliroosjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze beetgaar.
Functie: Stomen Temperatuur: 100ºC Duur: 3 minuten
Laat de broccoli vervolgens afkoelen.
Stap 3: Meng in een royale kom de afgekoelde broccoli met de olijven, sjalotsnippers, Feta, kerstomaatjes, sesamzaad en kervel. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap. Spatel het voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
Voor de koriander-sojadressing meng je de ingrediënten in een kom. Breng de dressing goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
Schuif de roodbaars in de stoomoven.
Functie: Stomen Temperatuur: 85ºC Duur: 8 minuten
Meng 2 eetlepels dressing door de salade.
Verdeel de salade over 4 borden en leg er een stukje roodbaars op. Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.
Stoomovenpannen met gaatjes zijn geschikt voor groente, vis, vlees en aardappelen zonder fond. Ook zijn ze perfect voor het ontdooien van ingevroren producten.