Rundersukade met vijgen en pompoenrisotto
De bereidingstijd is ca. 2 tot 3 uur.
Bereiding
Stap 1: Snijd het vlees in 4 dikke plakken. Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi licht met bloem.
Stap 2: Verhit de olie en de boter in een braadpan en zet het vlees goed aan. Voeg wortel, knolselderij, ui, vijgen, kruiden en tomatenpuree toe en bak het even mee. Blus af met rode wijn en de bouillon en breng aan de kook.
Stap 3: Doe het vlees in een ruime dichte stoomovenpan en voeg het vocht met de groenten toe en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 100 minuten
Of in de drukstoomoven
Stomen 120 ºC Tijdsduur 35 à 45 minuten
Stap 4: Verhit voor de risotto de olie in een pan en zet de ui met de knoflook aan. Roer de rijst erdoor tot deze mooi glanzend is.
Stap 5: Doe de rijst over in een 2 ½ liter dichte stoomovenpan en voeg de kippenbouillon toe. Schuif in de stoomoven.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 3 x 7minuten
Stap 6: Voeg na de eerste 7 minuten de pompoenblokjes toe en roer goed door.
Stap 7: Voeg na de tweede 7 minuten de boter en Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
Serveren
Stap 1: Maak met behulp van een serveerring een rondje van pompoenrisotto op ieder bord.
Stap 2: Leg hier een stukje vlees op en schenk er een weinig jus bij.
Stap 3: Leg er wat groente bij.