Bereidingswijze voor de quiche van witte asperges
Stap 1: Doe de gewassen spinazie in een stoomoven pan met gaatjes.
Stap 2: Schil de asperges en verwijder de konten, snijd 3 asperges in blokjes en leg de rest in een stoomoven pan met gaatjes.
Stap 3: Zet de asperges in de stoomoven.
Stomen 100C
Bereidingstijd 7 minuten
Stap 4: Zet de spinazie in de stoomoven bij de asperges.
Bereidingstijd 1 minuut
Stap 5: Laat de spinazie goed uitlekken.
Stap 6: Verwarm de boter in een pan en fruit de sjalot zachtjes glazig, voeg de asperge blokjes toe en gaar rustig mee. Voeg de spinazie toe en meng goed door.
Stap 7: Breng op smaak met zout en peper.
Stap 8: Roer de eieren los en voeg de room en peterselie toe, breng op smaak met zout en peper.
Stap 9: Vet een bakvorm in en bekleed met het taartdeeg.
Stap 10: Verdeel het asperge mengsel over de bodem.
Stap 11: Leg de witte asperges naast elkaar op de vulling, verdeel het room mengsel over de asperges.
Stap 12: Verdeel de geraspte gruyère over de asperges heen.
Stap 13: Verwarm de oven voor.
Hetelucht Plus 190C
Stap 14: Plaats de quiche in de oven.
Intensief bakken 190C
Bereidingstijd 40-45 minuten
Stap 15: Laat de taart 10 minuten afkoelen voor je deze aansnijdt.
Bereidingswijze voor de zalm
Stap 1: Bestrooi de zalm filets met zout en rasp er limoenschil overheen.
Stap 2: Plaats de zalm in de stoomoven.
Stomen 55C
Bereidingstijd 20-25 minuten
Stap 3: Meng de geplukte sla en kruiden losjes door elkaar.
Serveren
Stap 1: Snijd een plak uit de taart en leg hier een zalm filet tegenaan.
Stap 2: Maak de salade aan met amandelschaafsel, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Leg een toef van de salade op het gerecht en serveer direct.
Dit gerecht serveer je als heerlijke Paas Brunch of serveer de taart gewoon koud bij de borrel.