Quiche van witte asperges met gestoomde zalm

80 minVisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

Voor de taart
  • 10 stuks witte asperges, klasse AA
  • 250 gram spinazie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 25 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 3 takjes peterselie, fijn gesneden
  • 1 pak taart deeg
  • 125 gram Gruyère, geraspt
Voor de zalm
  • 450 gram zalm filet
  • Zout
  • Limoenrasp
Voor de kruidensla
  • 2 kropjes little gem
  • 4 takken basilicum
  • 4 takken peterselie
  • 4 takken kervel
  • ½ krop Frisée (krulandijvie)
  • 1 citroen, sap
  • 50 gram amandelschaafsel
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan
  • Bakvorm
  • Snijplank

Bereidingswijze voor de quiche van witte asperges

Stap 1:
Doe de gewassen spinazie in een stoomoven pan met gaatjes.

Stap 2:
Schil de asperges en verwijder de konten, snijd 3 asperges in blokjes en leg de rest in een stoomoven pan met gaatjes.

Stap 3:
Zet de asperges in de stoomoven.

Stomen                100C

Bereidingstijd     7 minuten 

Stap 4:
Zet de spinazie in de stoomoven bij de asperges.

Stomen                100C

Bereidingstijd     1 minuut

Stap 5:
Laat de spinazie goed uitlekken.

Stap 6:
Verwarm de boter in een pan en fruit de sjalot zachtjes glazig, voeg de asperge blokjes toe en gaar rustig mee. Voeg de spinazie toe en meng goed door.

Stap 7:
Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8:
Roer de eieren los en voeg de room en peterselie toe, breng op smaak met zout en peper.

Stap 9:
Vet een bakvorm in en bekleed met het taartdeeg.

Stap 10:
Verdeel het asperge mengsel over de bodem.

Stap 11:
Leg de witte asperges naast elkaar op de vulling, verdeel het room mengsel over de asperges.

Stap 12:
Verdeel de geraspte gruyère over de asperges heen.

Stap 13:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus 190C

Stap 14:
Plaats de quiche in de oven.

Intensief bakken 190C

Bereidingstijd     40-45 minuten

Stap 15:
Laat de taart 10 minuten afkoelen voor je deze aansnijdt.

 

Bereidingswijze voor de zalm

Stap 1:
Bestrooi de zalm filets met zout en rasp er limoenschil overheen.

Stap 2:
Plaats de zalm in de stoomoven.

Stomen                55C

Bereidingstijd     20-25 minuten

Stap 3:
Meng de geplukte sla en kruiden losjes door elkaar.

 

Serveren

Stap 1:
Snijd een plak uit de taart en leg hier een zalm filet tegenaan.

Stap 2:
Maak de salade aan met amandelschaafsel, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Leg een toef van de salade op het gerecht en serveer direct.

Dit gerecht serveer je als heerlijke Paas Brunch of serveer de taart gewoon koud bij de borrel.

Kook tot in perfectie met Miele

Ervaar ultiem culinair genieten met Miele Generatie 7000. Ontdek keukenapparaten vol baanbrekende innovaties die dag in, dag uit het verschil maken in jouw keuken. Gemakkelijk in gebruik, uitzonderlijk geavanceerd en voor altijd smaakvolle creaties.

Ontdek meer

Koken samen met Miele

Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!

Bekijk de kookworkshops