Quiche van witte asperges met gestoomde zalm

80 minVisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

Voor de taart
  • 10 stuks witte asperges, klasse AA
  • 250 gram spinazie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 25 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 3 takjes peterselie, fijn gesneden
  • 1 pak taart deeg
  • 125 gram Gruyère, geraspt
Voor de zalm
  • 450 gram zalm filet
  • Zout
  • Limoenrasp
Voor de kruidensla
  • 2 kropjes little gem
  • 4 takken basilicum
  • 4 takken peterselie
  • 4 takken kervel
  • ½ krop Frisée (krulandijvie)
  • 1 citroen, sap
  • 50 gram amandelschaafsel
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Pan
  • Bakvorm
  • Snijplank

Bereidingswijze voor de quiche van witte asperges

Stap 1:
Doe de gewassen spinazie in een stoomoven pan met gaatjes.

Stap 2:
Schil de asperges en verwijder de konten, snijd 3 asperges in blokjes en leg de rest in een stoomoven pan met gaatjes.

Stap 3:
Zet de asperges in de stoomoven.

Stomen                100C

Bereidingstijd     7 minuten 

Stap 4:
Zet de spinazie in de stoomoven bij de asperges.

Stomen                100C

Bereidingstijd     1 minuut

Stap 5:
Laat de spinazie goed uitlekken.

Stap 6:
Verwarm de boter in een pan en fruit de sjalot zachtjes glazig, voeg de asperge blokjes toe en gaar rustig mee. Voeg de spinazie toe en meng goed door.

Stap 7:
Breng op smaak met zout en peper.

Stap 8:
Roer de eieren los en voeg de room en peterselie toe, breng op smaak met zout en peper.

Stap 9:
Vet een bakvorm in en bekleed met het taartdeeg.

Stap 10:
Verdeel het asperge mengsel over de bodem.

Stap 11:
Leg de witte asperges naast elkaar op de vulling, verdeel het room mengsel over de asperges.

Stap 12:
Verdeel de geraspte gruyère over de asperges heen.

Stap 13:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus 190C

Stap 14:
Plaats de quiche in de oven.

Intensief bakken 190C

Bereidingstijd     40-45 minuten

Stap 15:
Laat de taart 10 minuten afkoelen voor je deze aansnijdt.

 

Bereidingswijze voor de zalm

Stap 1:
Bestrooi de zalm filets met zout en rasp er limoenschil overheen.

Stap 2:
Plaats de zalm in de stoomoven.

Stomen                55C

Bereidingstijd     20-25 minuten

Stap 3:
Meng de geplukte sla en kruiden losjes door elkaar.

 

Serveren

Stap 1:
Snijd een plak uit de taart en leg hier een zalm filet tegenaan.

Stap 2:
Maak de salade aan met amandelschaafsel, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Leg een toef van de salade op het gerecht en serveer direct.

Dit gerecht serveer je als heerlijke Paas Brunch of serveer de taart gewoon koud bij de borrel.