Rode uiensoep

Rode uiensoep

35-40GroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • Een scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram rode ui, in ringen
  • 50 ml witte wijn
  • 750 ml vlees- of kippenbouillon
  • 1 takje tijm, gerist
  • 50 ml cognac

Supplies

  • Pan
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 35 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verhit de olijfolie in een pan op de kookplaat. Bak hierin de uien en de knoflook aan en laat het 15 minuten zachtjes garen.

Stap 2:
Blus af met wijn en bouillon en voeg de tijm toe. Schenk de soep in een dichte stoomovenpan.

Stomen                100 ºC
Tijdsduur             30 minuten

Stap 3:
Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met cognac en peper en zout.

 

Tip: Erg lekker hierbij is stokbrood uit de oven, gegratineerd met Parmezaanse kaas.