De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.
Bereiding
Stap 1: Snijd de rode kool fijn en snipper de rode ui.
Stap 2: Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rode ui zachtjes aan.
Stap 3: Als de ui wat glazig is, de piment, kruidnagel, komijn en basterdsuiker toevoegen en kort meebakken.
Stap 4: Voeg nu de rode kool toe en de rode wijnazijn en bak dit geheel ook ca. 2 minuten.
Stap 5: Doe dit alles samen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 100ºC Tijd 40 minuten
Stap 6: Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot er een gladde soep ontstaat.
Serveren
Stap 1: Verwarm de soep.
Stap 2: Snijd de appel in blokjes en verdeel deze over de kommen.
Stap 3: Schenk de soep in de komen en garneer met de crème fraîche en blaadjes kervel.