Rode koolsoep met appel en crème fraîche

GroenteKookplaatGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 1/3 rode kool
  • 1 rode ui
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl komijnzaad
  • ¼ tl piment
  • 750 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 2 stuks Granny smith appel
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 takjes kervel

Supplies

  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Dichte stoomoven pan
  • Koksmes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd de rode kool fijn en snipper de rode ui.

Stap 2:
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de rode ui zachtjes aan.

Stap 3:
Als de ui wat glazig is, de piment, kruidnagel, komijn en basterdsuiker toevoegen en kort meebakken.

Stap 4:
Voeg nu de rode kool toe en de rode wijnazijn en bak dit geheel ook ca. 2 minuten.

Stap 5:
Doe dit alles samen met de groentebouillon in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.

Stomen         100ºC
Tijd                40 minuten

Stap 6:
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot er een gladde soep ontstaat.

 

Serveren

Stap 1:
Verwarm de soep.

Stap 2:
Snijd de appel in blokjes en verdeel deze over de kommen.

Stap 3:
Schenk de soep in de komen en garneer met de crème fraîche en blaadjes kervel.