Appelpizza

1.5 uurCake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gr bloem tipo 00 (pastabloem)
  • 150 ml lauwwarm water
  • 5 gr droge gist
  • ¼ tl zout
  • 100 gram strooibloem
  • 100 gr spijs
  • 50 gr gewelde rozijnen
  • 2 appels

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Kom
  • Stoomoven
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 90 minuten.

 

Bereidingswijze appelpizza

Stap 1:
Doe bloem en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.

Stap 2:
Roer gist, suiker, olie en water door elkaar. Laat het even staan tot de gist is opgelost. Schenk het gistmengsel in het kuiltje. Roer de bloem met een vork geleidelijk door het gistmengsel. Neem steeds grotere hoeveelheden bloem en roer tot de vloeistof opgenomen is.

Stap 3:
Kneed het deeg vervolgens met de handen door. Voeg nog een eetlepel bloem toe indien het deeg te vochtig is. Kneed en trek het deeg uit elkaar tot een elastisch en mooi glad deeg ontstaat.

Stap 4:
Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ruime kom. Strooi een klein beetje bloem op het deeg en dek de kom af met huishoudfolie. Zet de kom op een warme, tochtvrije plek (ca. 60 minuten) of in de stoomoven (ca. 30 minuten) zodat het deeg kan rijzen tot het in volume verdubbeld is.

Stomen                                        40 °C
Bereidingstijd                             30 minuten

Stap 5:
Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht stevig door. Zorg dat alle lucht uit het deeg gedrukt is.

Stap 6:
Verdeel het deeg in 6 porties. Rol het deeg dun uit en laat ze 10 minuten rusten.

Stap 7:
Verwarm de oven voor.

Intensief bakken                         200 °C

Stap 8:
Meng de spijs met de gewelde rozijnen en schil en snijd de appels in reepjes.

Stap 9:
Verdeel het spijs rozijnen mengsel over de pizza´s en leg er de appel reepjes op en zet de pizza´s in de oven.

Hetelucht plus                            200 °C
Bereidingstijd                             13 minuten

Stap 10:
Laat de pizza´s iets afkoelen en serveer direct. Genieten maar!