De bereidingstijd is ca. 2 tot 3 uur.
Bereiding
De hachee
Stap 1: Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Stap 2: Bak het vlees rondom bruin in een koekenpan en schep het vlees over in de stoomovenpan.
Stap 3: Bak de uien samen met de bloem glazig. Voeg de kalfsfond, laurier en kruidnagels toe. Schenk dit over het vlees.
Stap 4: Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.
Stomen / Koken universeel 100 °C Tijdsduur 150 minuten
of
Stomen / Koken universeel 120 °C Tijdsduur 35 tot 40 minuten
Stap 5: Doe de hachee over in een braadpan en laat deze tot de gewenste dikte inkoken.
De rode kool
Stap 1: Doe de rode kool in een de stoomovenpan en voeg alle ingrediënten, behalve de appel, toe.
Stap 2: Meng alles goed door elkaar.
Stap 3: Schuif de rode kool in de stoomoven.
Stomen / Koken universeel 100 °C Tijdsduur 35 minuten
Stomen / Koken universeel 120 °C Tijdsduur 12 minuten
Stap 4: Voeg de appel toe en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven.
Stomen / Koken universeel 100 °C Tijdsduur 10 minuten
Stap 5: Serveer de rode kool direct of bij later gebruik, verwarm de rode kool in de stoomoven.
Tip: Wilt u de hachee iets dikker, dan kunt u deze na het stomen op de kookplaat iets laten inkoken of binden met wat aardappelzetmeel.