Rode kool met hachee

2 - 3 uurGroenteStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 500 gram goulashvlees, in blokjes
  • 500 gram uien
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 2,5 dl kalfsfond
  • Extra benodigdheden: dichte stoomovenpan van 5,7 liter inhoud
  • 500 gram rode kool, fijngesneden
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 15 gram rijst
  • 1 eetlepel boter
  • ½ ui, fijngesneden
  • Zout, naar smaak
  • 30 gram suiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden

Benodigdheden

  • Stoomoven pan zonder gaatjes van 5.7 Liter

De bereidingstijd is ca. 2 tot 3 uur.

 

Bereiding

De hachee

Stap 1:
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.

Stap 2:
Bak het vlees rondom bruin in een koekenpan en schep het vlees over in de stoomovenpan.

Stap 3:
Bak de uien samen met de bloem glazig. Voeg de kalfsfond, laurier en kruidnagels toe. Schenk dit over het vlees.

Stap 4:
Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.

Stomen / Koken universeel         100 °C
Tijdsduur                                      150 minuten

of

Stomen / Koken universeel         120 °C
Tijdsduur                                       35 tot 40 minuten

Stap 5:
Doe de hachee over in een braadpan en laat deze tot de gewenste dikte inkoken.

 

De rode kool

Stap 1:
Doe de rode kool in een de stoomovenpan en voeg alle ingrediënten, behalve de appel, toe.

Stap 2:
Meng alles goed door elkaar.

Stap 3:
Schuif de rode kool in de stoomoven.

Stomen / Koken universeel        100 °C
Tijdsduur                                      35 minuten

of

Stomen / Koken universeel        120 °C
Tijdsduur                                      12 minuten

Stap 4:
Voeg de appel toe en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven.

Stomen / Koken universeel        100 °C
Tijdsduur                                      10 minuten

Stap 5:
Serveer de rode kool direct of bij later gebruik, verwarm de rode kool in de stoomoven.

 

Tip: Wilt u de hachee iets dikker, dan kunt u deze na het stomen op de kookplaat iets laten inkoken of binden met wat aardappelzetmeel.