Ingredienten
- Voor de hachee:
- 500 gram goulashvlees, in blokjes
- 500 gram uien
- 2 eetlepels bloem
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 2,5 dl kalfsfond
- Extra benodigdheden: dichte stoomovenpan van 5,7 liter inhoud
- Voor de rode kool:
- 500 gram rode kool, fijngesneden
- 125 ml rode wijn
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 15 gram rijst
- 1 eetlepel boter
- ½ ui, fijngesneden
- Zout, naar smaak
- 30 gram suiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
Benodigdheden
- Stoomovenpan zonder gaatjes van 5.7 Liter
De hachee
Stap 1:
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Stap 2:
Bak het vlees rondom bruin in een koekenpan en schep het vlees over in de stoomovenpan.
Stap 3:
Bak de uien samen met de bloem glazig. Voeg de kalfsfond, laurier en kruidnagels toe. Schenk dit over het vlees.
Stap 4:
Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.
Functie: Stomen / Koken universeel
Temperatuur: 100 °C
Tijd: 150 minuten
of
Temperatuur: 120 °C
Tijd: 35-40 minuten
Stap 5:
Doe de hachee over in een braadpan en laat deze tot de gewenste dikte inkoken.
De rode kool
Stap 1:
Doe de rode kool in een de stoomovenpan en voeg alle ingrediënten, behalve de appel, toe.
Stap 2:
Meng alles goed door elkaar.
Stap 3:
Schuif de rode kool in de stoomoven.
Functie: Stomen / Koken universeel
Temperatuur: 100 °C
Tijd: 35 minuten
of
Temperatuur: 120 °C
Tijd: 12 minuten
Stap 4:
Voeg de appel toe en schuif de stoomovenpan weer terug in de stoomoven.
Functie: Stomen / koken universeel
Temperatuur: 100 °C
Tijd: 10 minuten
Stap 5:
Serveer de rode kool direct of bij later gebruik, verwarm de rode kool in de stoomoven.
Tip
Wilt u de hachee iets dikker, dan kunt u deze na het stomen op de kookplaat iets laten inkoken of binden met wat aardappelzetmeel.