De bereidingstijd is ca. 20 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1: Doe de rode kool en alle ingrediënten, behalve de appel, in een ruime dichte stoomovenpan.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 50 minuten
of in de drukstoomoven
Stomen 120 ºC Tijdsduur 23 minuten
Stap 2: Voeg de appelplakjes toe en schuif de stoomovenpan nog even terug.
Stomen 100 ºC Tijdsduur 10 minuten
Stomen 120 ºC Tijdsduur 3 minuten
Stap 3: Voeg de appel pas aan het einde van de bereiding toe omdat de appel het garen van de kool vertraagt.
Let op: Indien u zomer rode kool gebruikt, is de kooktijd korter:
Stomen 100 ºC Tijdsduur 40 minuten
Of in de drukstoomoven
Stomen 120 ºC Tijdsduur 15 tot 20 minuten
Tip: Lekker met hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek en het aardappeltaartje.
Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!