Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek

VleesStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 1 kilo hertenpoulet
  • 100 gram winterwortel
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram prei
  • 50 gram ui
  • 5 gram hele kardemon
  • 4 stuks steranijs
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 10 gram witte peperkorrels, gekneusd
  • 3 kruidnagels
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml wildbouillon
  • 250 gram ontbijtkoek
  • 250 gram cranberry’s of vossebessen
  • 100 gram boter
  • 50 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Braadpan
  • Bakplaat
  • Dichte stoomovenpan

Stap 1:
Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het licht met bloem.

Stap 2:
Verhit de olie met de boter in de Hub of een grote braadpan en zet hierin het vlees goed aan.

Stap 3:
Voeg de wortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak het even mee.

Stap 4:
Blus het af met rode wijn en de bouillon.

Stap 5:
Voeg de ontbijtkoek toe. Roer het geheel goed door en doe alles over in een passende dicht stoomovenpan.

Functie: Stomen
100 ºC, gedurende 60 minuten

Of in de drukstoomoven
120 ºC, gedurende 25-30 minuten

Serveren:
Serveer de hertenstoof met rodekool met vossenbessen en aardappeltaart.

Deel dit artikel: