Hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek
Ingredienten
- 1 kilo hertenpoulet
- 100 gram winterwortel
- 100 gram knolselderij
- 100 gram prei
- 50 gram ui
- 5 gram hele kardemon
- 4 stuks steranijs
- 3 blaadjes laurier
- 1 tak tijm
- 1 tak rozemarijn
- 10 gram witte peperkorrels, gekneusd
- 3 kruidnagels
- 250 ml rode wijn
- 750 ml wildbouillon
- 250 gram ontbijtkoek
- 250 gram cranberry’s of vossebessen
- 100 gram boter
- 50 ml zonnebloemolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden
- Braadpan
- Bakplaat
- Dichte stoomovenpan
Stap 1:
Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi het licht met bloem.
Stap 2:
Verhit de olie met de boter in de Hub of een grote braadpan en zet hierin het vlees goed aan.
Stap 3:
Voeg de wortel, knolselderij, prei, ui, kardemom, steranijs, laurier, tijm, rozemarijn, peperkorrels en kruidnagel toe en bak het even mee.
Stap 4:
Blus het af met rode wijn en de bouillon.
Stap 5:
Voeg de ontbijtkoek toe. Roer het geheel goed door en doe alles over in een passende dicht stoomovenpan.
Functie: Stomen
100 ºC, gedurende 60 minuten
Of in de drukstoomoven
120 ºC, gedurende 25-30 minuten
Serveren:
Serveer de hertenstoof met rodekool met vossenbessen en aardappeltaart.