Thaise burger

Thaise burger

VisBBQMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 250 g witvis
  • 1 eidooier
  • 3 limoenblaadjes
  • 1½ el kokosmelk
  • 1½ el vissaus
  • ½ el rode currypasta
  • 1 g komijn, gemalen
  • 1 g koriander, gemalen
  • ¼ tl bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uien
  • 1 cm gember
  • ½ komkommer
  • 1 sjalot
  • 1 kleine rode peper
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen

Benodigdheden

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Barbecue
  • Keukenmachine

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Burger

Stap 1:
Verwijder de nerf uit het limoenblad en snijd in ragfijne reepjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Schil en rasp de gember.

Stap 2:
Doe de vis in de keukenmachine en draai deze fijn.

Stap 3:
Voeg de eidooier, gesneden limoenblad, kokosmelk, vissaus, currypasta, komijn, koriander, basterdsuiker en knoflook toe en draai het geheel goed fijn.

Stap 4:
Haal uit de keukenmachine en meng de lente-ui en gember erdoor. Laat dit in de koelkast voor ca. 15 minuten opstijven.

Stap 5:
Verdeel in vier gelijke porties en vorm er burgers van.

 

Garnituren

Stap 1:
Snijd de komkommer in dunne plakken en verwijder de zaadlijsten, snijd in fijne julienne.

Stap 2:
Pel en snipper de sjalot, snijd de chilipeper in zeer dunne ringetjes

Stap 3:
Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

 

Vinaigrette

Stap 1:
Maak een vinaigrette van de vissaus en sap van de limoen.

Stap 2:
Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

 

Serveren

Stap 1:
Meng de komkommer met de vinaigrette.

Stap 2:
Verwarm de bapao´s in de stoomoven.

Stomen                90 °C
Tijdsduur             4 minuten

Stap 3:
Verhit de BBQ naar 200 °C en bak de burgers.

Stap 4:
Snijd de broodjes doormidden, smeer de onderkant van de broodjes in met sweet chilisaus en leg hierop wat komkommer.

Stap 5:
Leg de burgers op de komkommer en daarop weer wat van de komkommer.

Stap 6:
Garneer tot slot met koriander, rode peper en pinda’s.

Stap 7:
Verdeel wat van de sweet chilisaus er overheen en leg de bovenkant van het broodje er schuin tegenaan.