Rode curry

GroenteMakkelijk

Ingredienten

  • 8 gedroogde chilipepers
  • 1 gram zout
  • 1 el gehakte laos
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes limoenblad
  • 2 tl gehakte korianderwortel
  • 1 rode sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gapi (trassi)

Benodigdheden

  • Koksmes
  • Snijplank

Stap 1:
Snijd de stelen van de gedroogde chilipeper en snijd over de lengte doormidden, verwijder de zaden.

Stap 2:
Laat de pepers 15 minuten weken in water totdat ze zacht zijn.

Stap 3:
Hak ondertussen de laos, sereh, limoenblad en de korianderwortel ragfijn.

Stap 4:
Snipper de sjalot fijn.

Stap 5:
Knijp de pepers zo goed mogelijk uit en hak ze fijn.

Stap 6:
Doe de pepers en wat zout in de Thaise vijzel en vijzel het glad, voeg steeds één ingrediënt toe in de volgorde zoals in de ingrediëntenlijst staat en vijzel ze één voor één erdoorheen.

Deze basis is goed voor te bereiden en kan ook bewaard worden in de vriezer.