Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Thaise viscurry

Thaise viscurry

VisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 15 gram currypasta
  • Sap van een halve citroen
  • 10 ml sojasaus
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 500 gram visfilet naar keuze

Benodigdheden

  • Pan
  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Snijplank

Stap 1:
Verwarm de boter in een pan op de kookplaat. Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden.

Stap 2:
Snipper de ui en doe deze met de boter in een dichte stoomovenpan. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en schuif in de stoomoven.

Stand: Stomen
Temperatuur: 100 °C
Duur: 4 minuten

Stap 3:
Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander aan de ui toe.

Stap 4:
Snijd de vis in blokjes en doe ze bij de saus in de stoomovenpan. Dek de pan met een deksel of aluminiumfolie af en schuif in de stoomoven.

Stand: Stomen
Temperatuur: 100 °C
Duur: 7 minuten
Lekker met rijst. Currypasta koopt u bij een toko of een grote supermarkt.

Deel dit artikel: