Rode curry met bloemkool en gamba’s

Rode curry met bloemkool en gamba’s

VisKookplaatMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • Rijstolie
  • 12 flinke gamba's, kort gebakken
  • 200 gram bloemkoolroosjes, geblancheerd
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • Vers basilicumblad (bai horapa - toko)
  • Vers korianderblad

Benodigdheden

  • Wokpan

De bereidingstijd is ca. 15 tot 20 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verhit wat olie in een wok en bak hierin de curry ‘los’. Voeg de kokosmelk toe en laat inkoken totdat er olieoogjes op de curry verschijnen.

Stap 2:
Voeg de vissaus, suiker en de sojasaus toe.

Stap 3:
Doe de gamba’s en de bloemkool in de curry en verwarm nog even.

Stap 4:
Leg voor het serveren wat basilicum en korianderblad op de curry.

 

Tip: Lekker met pandanrijst.

Bloemkool is net zo goed een superfood als de inmiddels wat bekendere voorbeelden: bosbessen, guave en quinoa. Het bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Het werkt onder andere ontstekingsremmend en is goed voor je spijsvertering en bloeddruk. Kokos is al langer bekend als superfood: het beschermt je tegen ziekte en verhoogt de vetverbranding! Samen dus een goede én heerlijke combinatie.