Rijst met chili con carne

Rijst met chili con carne

VleesCombi-stoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 250 gram rijst
  • 400 ml water
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 400 gram tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • Ca. 350 gram kidney beans
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • Peper en zout
  • Ter garnering voor extra spice: in reepjes gesneden Jalapeño

Supplies

  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 35 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de rijst en het water in een dichte stoomovenpan en schuif de pan in de combi-stoomoven.

Temperatuur            100 °C
Tijdsduur                  10 minuten

Stap 2:
Verkruimel het gehakt fijn in een dichte stoomovenpan en schuif de pan bij de rijst in de combi-stoomoven. Stel de temperatuur in op 100 °C en stel de tijd in op 10 minuten.

Stap 3:
Snijd alle ingrediënten klein.

Stap 4:
Haal de pan met gehakt uit de combi-stoomoven en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Schuif de pan terug en stel de tijd nogmaals in op 10 minuten.
Serveer het gerecht met ijsbergsla en nacho’s.