Oma’s cake

Oma’s cake

Cake/taartCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram boter + boter om in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zest van 1 limoen (geraspte schil)
  • 250 gram bloem, gezeefd + bloem om te bestuiven

Benodigdheden

  • Zeef
  • Bakvorm
  • Keukenmachine

De bereidingstijd is ca. 75 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Stap 1:
Meng boter en suiker met de keukenmachine gedurende ca. 2 minuten op de hoogste stand.

Stap 2:
Voeg de eieren één voor één aan het mengsel toe. Voeg vervolgens een snufje zout, het limoensap en de zest toe en werk dit volledig door het mengsel.

Stap 3:
Spatel (dus niet met de keukenmachine) het gezeefde bloem in gedeelten door het beslag totdat het opgenomen is.

Stap 4:
Vet de bakvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.

Stap 5:
Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Plaats de cake in een niet voorverwarmde combi-stoomoven.

Combinatiestand – Hetelucht Plus                             150 °C
Vochtigheidsgehalte                                                   100 % vocht
Tijdsduur                                                                      60 minuten

Of

Combinatiestand – Boven- en onderwarmte            170 °C
Vochtigheidsgehalte                                                   100 % vocht
Tijdsduur                                                                      60 minuten

Stap 6:
Laat de cake een paar minuten in de uitgeschakelde oven staan. Stort de cake vervolgens op een rooster zodat hij verder kan afkoelen.

 

Tip: Voor een geweldig effect: bak oma’s cake in een rozenbakvorm. Zet de cake, zodra deze afgekoeld is, op een cakeplateau en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker. Garneer met verse frambozen en blauwe bessen. Probeer ook eens onze salted caramel cheesecake.