Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Oma’s cake

Oma’s cake

Cake/taartCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 250 gram boter + boter om in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zest van 1 limoen (geraspte schil)
  • 250 gram bloem, gezeefd + bloem om te bestuiven

Benodigdheden

  • Zeef
  • Bakvorm
  • Keukenmachine

Let op: Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

 

Stap 1:
Meng boter en suiker met de keukenmachine gedurende ca. 2 minuten op de hoogste stand.

Stap 2:
Voeg de eieren één voor één aan het mengsel toe. Voeg vervolgens een snufje zout, het limoensap en de zest toe en werk dit volledig door het mengsel.

Stap 3:
Spatel (dus niet met de keukenmachine) het gezeefde bloem in gedeelten door het beslag totdat het opgenomen is.

Stap 4:
Vet de bakvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.

Stap 5:
Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Plaats de cake in een niet voorverwarmde combi-stoomoven.

Stand: Combinatiestand – Hetelucht Plus
150 °C
100 % vocht
ca. 60 minuten

Of

Stand: Combinatiestand – Boven- en onderwarmte
170 °C
100 % vocht
ca. 60 minuten

Stap 6:
Laat de cake een paar minuten in de uitgeschakelde oven staan. Stort de cake vervolgens op een rooster zodat hij verder kan afkoelen.

 

Tip

Voor een geweldig effect: bak oma’s cake in een rozenbakvorm. Zet de cake, zodra deze afgekoeld is, op een cakeplateau en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker. Garneer met verse frambozen en blauwe bessen. Probeer ook eens onze salted caramel cheesecake.

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop
Deel dit artikel: