Rabarber met vanille

Rabarber met vanille

GroenteVacumeerladeMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 250 g verse rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 70 g agavediksap

Supplies

  • Vacumeerzak

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Sous-vide

Stap 1:
Schil de rabarber.

Stap 2:
Verwijder de houterige draden.

Stap 3:
Snijd de rabarber in hapklare stukken.

Stap 4:
Snijd het vanillestokje in lengterichting open.

Stap 5:
Schraap het merg eruit en meng het met het agavediksap.

Stap 6:
Schil de sinaasappel met een dunschiller en houd de stukjes schil apart.

Stap 7:
Leg de rabarberstukken naast elkaar in de vacuümzak.

Stap 8:
Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel.

Instellingen vacumeerlade:

Zak vacumeren
Vacumeerstand 3

Heeft u geen vacumeerlade? Doe de ingrediënten in een dichte stoomovenpan en voeg agavediksap tot de rabarber net onder staat.

Stap 9:
Bereid de rabarber. Instellingen stoomoven:

Temperatuur                      75 °C
Tijdsduur                            13 minuten
Niveau rooster                   2e van onderen

Stap 10:
Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje.

Stap 11:
Dik het vocht op de kookplaat in. Dien de rabarber hiermee op.

 

Tip: Heerlijk met vanille-ijs of wafels.