Rabarber met vanille
De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereiding
Sous-vide
Stap 1: Schil de rabarber.
Stap 2: Verwijder de houterige draden.
Stap 3: Snijd de rabarber in hapklare stukken.
Stap 4: Snijd het vanillestokje in lengterichting open.
Stap 5: Schraap het merg eruit en meng het met het agavediksap.
Stap 6: Schil de sinaasappel met een dunschiller en houd de stukjes schil apart.
Stap 7: Leg de rabarberstukken naast elkaar in de vacuümzak.
Stap 8: Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel.
Instellingen vacumeerlade:
Zak vacumeren Vacumeerstand 3
Heeft u geen vacumeerlade? Doe de ingrediënten in een dichte stoomovenpan en voeg agavediksap tot de rabarber net onder staat.
Stap 9: Bereid de rabarber. Instellingen stoomoven:
Temperatuur 75 °C Tijdsduur 13 minuten Niveau rooster 2e van onderen
Stap 10: Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje.
Stap 11: Dik het vocht op de kookplaat in. Dien de rabarber hiermee op.
Tip: Heerlijk met vanille-ijs of wafels.