Meer recepten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mosselen à la crème

Schaal- schelpdierenStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 kg Zeeuwse mosselen
  • 1 stuks sjalot gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ¼ bosje peterselie gehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 300 ml slagroom
  • Boter

Benodigdheden

  • Sauspan
  • Stoomovenpan met gaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm een sauspan en doe hier de boter in.
  2. Fruit de sjalot, knoflook en bleekselderij aan tot deze glazig zijn.
  3. Blus af met witte wijn en kook tot de helft in.
  4. Voeg de slagroom toe en kook tot de helft in, breng op smaak met peper en zout. 

  5. Was de mosselen en maak deze schoon (baard verwijderen), gooi de kapotte schelpen weg. 

  6. Doe de mosselen in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven. 

    Stomen: 85 ˚C Tijd: 12 – 15 minuten

  7. Wanneer de mosselen open staan, zijn ze klaar.
  8. Meng de roomsaus en de gehakte peterselie door de mosselen.
  9. Serveer de mosselen direct.

Dit recept is voor twee personen.