Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

VleesStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 4 kippendijen, ontbeend met vel
  • 2 el sake
  • 2 ½ el sojasaus
  • ½ el mirin
  • ½ el palmsuiker
  • bosui, fijngesneden
  • limoen

Benodigdheden

  • Zeef
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.

Stap 2:
Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven op 80 °C gedurende 15 minuten.

Stap 3:
Meng de warme kip met de saus en laat 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 4:
Leg de kip op een zeef en vang de marinade op in een sauspan. Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).

Stap 5:
Verwarm de BBQ voor op circa 200 °C of verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 °C.

Stap 6:
Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen totdat ze gekleurd en warm zijn. Dit duurt 10-15 minuten.

Stap 7:
Lak ze een keer met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.

Stap 8:
Lak ze aan het eind nog een keer en serveer met partjes limoen en fijn gesneden bosui.

 

Tip

De bereiding van de kip kunt u van tevoren al doen.