Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus
Ingredienten
- 4 kippendijen, ontbeend met vel
- 2 el sake
- 2 ½ el sojasaus
- ½ el mirin
- ½ el palmsuiker
- bosui, fijngesneden
- limoen
Benodigdheden
- Zeef
- Stoomovenpan met gaatjes
- Pan
Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
Stap 2:
Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven op 80 °C gedurende 15 minuten.
Stap 3:
Meng de warme kip met de saus en laat 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Stap 4:
Leg de kip op een zeef en vang de marinade op in een sauspan. Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).
Stap 5:
Verwarm de BBQ voor op circa 200 °C of verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 °C.
Stap 6:
Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen totdat ze gekleurd en warm zijn. Dit duurt 10-15 minuten.
Stap 7:
Lak ze een keer met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.
Stap 8:
Lak ze aan het eind nog een keer en serveer met partjes limoen en fijn gesneden bosui.
Tip
De bereiding van de kip kunt u van tevoren al doen.