Pruimencakeje

Pruimencakeje

40-45Cake/taartStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 100 ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 40 gram maïzena
  • Mespunt geraspte gemberwortel
  • 65 gram bloem
  • Ahornsiroop
  • Kwetsen of blauwe pruimen
  • Boter om in te vetten
  • Eventueel crème fraîche

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven

De bereidingstijd is ca. 40 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Bestrijk de timbaaltjes met boter.

Stap 2:
Meng de yoghurt met eieren, suiker en vanillesuiker. Voeg bakpoeder, maïzena, gember en bloem toe en spatel het erdoor.

Stap 3:
Schenk een klein bodempje van de ahornsiroop in de timbaaltjes en leg daarop een laagje in stukjes gesneden pruimen of kwetsen.

Stap 4:
Schenk het beslag over de pruimen en dek de timbaaltjes af met folie.

Stap 5:
Zet de timbaaltjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.

Stomen                 100 °C
Tijdsduur              35 minuten

Stap 6:
Laat de cakejes afkoelen tot ze lauw zijn.

Stap 7:
Stort ze op een dessertbordje en geef er 1 eetlepel crème fraîche bij en een wat compote van blauwe pruimen.