Pruimencakeje
De bereidingstijd is ca. 40 tot 45 minuten.
Bereiding
Stap 1: Bestrijk de timbaaltjes met boter.
Stap 2: Meng de yoghurt met eieren, suiker en vanillesuiker. Voeg bakpoeder, maïzena, gember en bloem toe en spatel het erdoor.
Stap 3: Schenk een klein bodempje van de ahornsiroop in de timbaaltjes en leg daarop een laagje in stukjes gesneden pruimen of kwetsen.
Stap 4: Schenk het beslag over de pruimen en dek de timbaaltjes af met folie.
Stap 5: Zet de timbaaltjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 °C Tijdsduur 35 minuten
Stap 6: Laat de cakejes afkoelen tot ze lauw zijn.
Stap 7: Stort ze op een dessertbordje en geef er 1 eetlepel crème fraîche bij en een wat compote van blauwe pruimen.