De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1:
Schil en snijd de aardappels in blokjes en leg in een stoomovenpan met gaatjes.
Stap 2:
Zet de aardappels in de stoomoven en stel in. Stomen 100C Tijdsduur 20 minuten
Stap 3:
Snijd de prei in de lengte over de helft en snijd van de prei dunne reepjes.
Stap 4:
Verhit de boter in een hapjespan en voeg de kerriepoeder toe.
Stap 5:
Stoof de kerriepoeder even aan en voeg de gesneden prei toe.
Stap 6:
Stoof de prei op zacht vermogen.
Stap 7:
Leg de kabeljauw met de huid kant op keukenpapier.
Stap 8:
Verhit een koekenpan op de kookplaat met een scheutje olie.
Stap 9:
Bak de kabeljauw op de huidkant.
Stap 10:
Voeg de aardappels toe aan de prei en maak er een stamppot van. De aardappels hoeven niet heel fijn te worden. Breng op smaak met zout.
Stap 11:
Draai de kabeljauw om en bak nog heel even op de buikkant.
Stap 12:
Verdeel de prei stamppot over de borden en leg er een stukje kabeljauw bij.