Prei stamppot met gebakken kabeljauw

60 tot 70 minutenVisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 750 gram kruimige aardappel
  • 1 stronk prei
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 kabeljauwfilets á 125 gram met vel
  • Zout
  • Olijfolie

Supplies

  • Aardappelschilmesje
  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Schil en snijd de aardappels in blokjes en leg in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 2:

Zet de aardappels in de stoomoven en stel in.
Stomen               100C
Tijdsduur            20 minuten

Stap 3:

Snijd de prei in de lengte over de helft en snijd van de prei dunne reepjes.

Stap 4:

Verhit de boter in een hapjespan en voeg de kerriepoeder toe.

Stap 5:

Stoof de kerriepoeder even aan en voeg de gesneden prei toe.

Stap 6:

Stoof de prei op zacht vermogen.

Stap 7:

Leg de kabeljauw met de huid kant op keukenpapier.

Stap 8:

Verhit een koekenpan op de kookplaat met een scheutje olie.

Stap 9:

Bak de kabeljauw op de huidkant.

Stap 10:

Voeg de aardappels toe aan de prei en maak er een stamppot van. De aardappels hoeven niet heel fijn te worden. Breng op smaak met zout.

Stap 11:

Draai de kabeljauw om en bak nog heel even op de buikkant.

Stap 12:

Verdeel de prei stamppot over de borden en leg er een stukje kabeljauw bij.