Prei stamppot met gebakken kabeljauw

VisStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 750 gram kruimige aardappel
  • 1 stronk prei
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 kabeljauwfilets á 125 gram met vel
  • Zout
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Aardappelschilmesje
  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Snijplank

Wil je een stamppot met vis op tafel zetten? Maak dan deze prei stamppot met kabeljauw. Veel kookplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappels in blokjes en leg in een stoomovenpan met gaatjes.
  2. Zet de aardappels in de stoomoven en stel in.
    Temperatuur: 100 ˚C. Tijd: 20 minuten.
  3. Snijd de prei in de lengte over de helft en snijd van de prei dunne reepjes.
  4. Verhit de boter in een hapjespan en voeg de kerriepoeder toe.
  5. Stoof de kerriepoeder even aan en voeg de gesneden prei toe.
  6. Stoof de prei op zacht vermogen.
  7. Leg de kabeljauw met de huid kant op keukenpapier.
  8. Verhit een koekenpan op de kookplaat met een scheutje olie.
  9. Bak de kabeljauw op de huidkant.
  10. Voeg de aardappels toe aan de prei en maak er een stamppot van. De aardappels hoeven niet heel fijn te worden. Breng op smaak met zout.
  11. Draai de kabeljauw om en bak nog heel even op de buikkant.
  12. Verdeel de prei stamppot over de borden en leg er een stukje kabeljauw bij.
Deel dit artikel: