Potje van passievruchten met vanillesaus
De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
De soufflépotjes
Stap 1: Snijd de passievruchten doormidden en haal de zaadjes en vruchtvlees eruit.
Stap 2: Klop de eiwitten stijf en mix er in drie gedeelten de basterdsuiker door.
Stap 3: Roer het passievruchtvlees er doorheen.
Stap 4: Bestrijk zes soufflépotjes met boter en vul deze met het mengsel. Losjes afdekken met stevig plastic folie.
Kookstand 90 °C Kooktijd 15 minuten
De vanillesaus
Stap 1: Verwijder het merg uit een vanillestokje. Leg het stokje met merg in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg hier de melk aan toe en schuif de pan in de stoomoven.
Kookstand 95 °C Kooktijd 15 minuten
Stap 2: Meng ondertussen de custardpoeder, eidooiers en basterdsuiker door elkaar.
Stap 3: Voeg hier de hete melk aan toe.
Stap 4: Overdoen in een pannetje en op de kookplaat al roerend laten binden en af laten koelen.
Serveren
Stap 1: Stort de potjes op een bord.
Stap 2: Schenk de saus eromheen en garneer tot slot met een takje aalbessen en het blaadje citroenmelisse.