Potje van passievruchten met vanillesaus

Potje van passievruchten met vanillesaus

FruitStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 6 personen

Ingredients

  • 3 passievruchten
  • 1 afgestreken el custardpoeder
  • 2 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 45 g basterdsuiker
  • 1 el basterdsuiker
  • boter
  • 1 vanillestokje
  • 1 takje aalbessen
  • 3 dl magere melk
  • blaadje citroenmelisse

Supplies

  • Folie
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.

 

Bereiding

De soufflépotjes

Stap 1:
Snijd de passievruchten doormidden en haal de zaadjes en vruchtvlees eruit.

Stap 2:
Klop de eiwitten stijf en mix er in drie gedeelten de basterdsuiker door.

Stap 3:
Roer het passievruchtvlees er doorheen.

Stap 4:
Bestrijk zes soufflépotjes met boter en vul deze met het mengsel. Losjes afdekken met stevig plastic folie.

Kookstand            90 °C
Kooktijd               15 minuten

 

De vanillesaus

Stap 1:
Verwijder het merg uit een vanillestokje. Leg het stokje met merg in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg hier de melk aan toe en schuif de pan in de stoomoven.

Kookstand                    95 °C
Kooktijd                       15 minuten

Stap 2:
Meng ondertussen de custardpoeder, eidooiers en basterdsuiker door elkaar.

Stap 3:
Voeg hier de hete melk aan toe.

Stap 4:
Overdoen in een pannetje en op de kookplaat al roerend laten binden en af laten koelen.

 

Serveren

Stap 1:
Stort de potjes op een bord.

Stap 2:
Schenk de saus eromheen en garneer tot slot met een takje aalbessen en het blaadje citroenmelisse.