Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Gado-gado salade met tempé

Gado-gado salade met tempé

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredienten

  • 200 gram bloemkoolroosjes (1/2 bloemkool)
  • 200 gram sperziebonen (schoon)
  • Kleine spitskool, grof gesneden
  • 75 gram taugé
  • 4 eieren
  • ½ rode peper
  • Koriander
  • Pindasaus (pikant)
  • Seroendeng
  • Kroepoek
  • Rijstolie
  • Ketjap

Benodigdheden

  • Stoomovenpan zonder gaatjes
  • Stoomoven
  • Steelpan

Stap 1:
Stoom of blancheer de bloemkoolroosjes, sperziebonen en spitskool beetgaar in 4 minuten op 100 °C en spoel koud.

Stap 2:
Stoom of kook de taugé 1 minuut op 100 °C en koel in ijskoud water.

Stap 3:
Stoom of kook de eieren 8 minuten op 100 °C.

Stap 4:
Maak de groenten licht aan met wat fijngesneden rode peper.

Stap 5:
Doe de groenten in een schaal er halveer de gestoomde/gekookte eieren. Bestrooi met wat seroendeng.

Stap 6:
Serveer met de pindasaus.

Stap 7:
Maak af met de tempé, die kort gebakken moet worden in wat rijstolie met een marinade van ketjap en rode peper.

Deel dit artikel: