Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Eggs Benedict

Eggs Benedict

EiKookplaatMakkelijk

Ingredienten

  • 5 eieren in totaal (4 voor de Hollandaise saus en 1 voor de egg benedict)
  • 250 gram spinazie
  • Scheutje olijfolie
  • Toast (brioche)
  • Verse kruiden
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl peperkorrels
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el kraanwater
  • 1 mespunt zout
  • 4 middelgrote eieren (zie hierboven)

Benodigdheden

  • Kom
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • muffinvorm/espresso kopje
  • Stoomoven
  • Dichte stoomovenpan
  • Pan met dikke bodem
  • Snijplank

Eggs benedict:

Stap 1:
Vet een muffinvorm in met bakspray en bekleed met huishoudfolie.

Stap 2:
Breek voorzichtig een ei boven 1 van de gaten van de vorm. Bewaar voor later.

Stap 3:
Verdeel de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes, en bewaar ook voor later.

Geen stoomoven?
De egg benedict kan ook zonder stoomoven gemaakt worden. In dat geval, pocheer de eieren traditioneel in een pan en bak de spinazie.

Hollandaise saus:

Stap 1:
Kneus de peperkorrels met de zijkant van een mes, doe deze met de witte wijnazijn, water en zout in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het tot 1/3 inkoken. Zeef het mengsel en zet apart.

Stap 2:
Doe de boter in een dichte stoomovenpan en dek af met folie. Smelt de boter in de stoomoven, schenk voorzichtig de heldere boter over in een kom, en stop met schenken wanneer de eiwitten meekomen. De heldere boter noemen we geklaarde boter.

Stap 3:
Breng een laag water aan de kook in een pan waar een kom in past.

Stap 4:
Splits de 4 eieren en doe het eigeel in een kom, en meng hier het azijnmengsel in. Het eiwit gebruiken we niet. Zet de kom in de pan, zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Klop voor ongeveer 5 min goed door tot er een gladde dikke saus ontstaat die mooi aan een lepel blijft hangen.

Stap 5:
Haal de kom uit de pan en meng hier druppelsgewijs de boter doorheen. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

Serveren:

Stap 1:
Zet de muffinvorm in de stoomoven.

Stoom 100°C
Bereidingstijd 4 min

Stap 2:
Zet na 3 minuten de spinazie erbij en laat 1 minuut meestomen.

Stap 3:
Maak een bedje van spinazie in een muffinvorm en leg hier een gepocheerd eitje op.

Stap 4:
Schep hier een flinke lepel van de Hollandaise saus overheen en garneer met verse kruiden.

Deel dit artikel: