Pompoenpuree

Pompoenpuree

20GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 200 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
  • 200 gram Eigenheimers of andere kruimige aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 50 gram rucola, grof gesneden
  • 50 ml yoghurt
  • 75 katenspek, in reepjes gesneden
  • Peper en zout

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 20 tot 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe pompoenstukjes en aardappels in een ruime stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven en stoom ze gaar.

Stomen                     100 ºC
Tijdsduur                  20 minuten

Of in de drukstoomoven:

Stomen                     120 ºC, gedurende 20 minuten
Tijdsduur                  8 minuten

Stap 2:
Stamp pompoen en aardappelen met de yoghurt tot een luchtige puree.

Stap 3:
Meng rucola en katenspek erdoor en breng op smaak met peper en zout.

 

Tip: Lekker met Parelhoenfilet in Chinese kool met bospaddenstoelen en Chartreusesaus