Linzensalade met polentacrouton

Linzensalade met polentacrouton

40GroenteStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredienten

  • 200 gram du Puy linzen, gespoeld
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 75 gram rucola
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Zout, naar smaak
  • 100 gram polenta

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Pan
  • Dichte stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Doe de linzen in een dichte stoomovenpan, voeg 200 ml heet water toe en schuif in de stoomoven.

Stomen                  100 ºC
Tijdsduur               20 minuten

Stap 2:
Bak de spekjesreepjes uit in een pan op de kookplaat.

Stap 3:
Breng voor de polentacrouton ondertussen een halve liter water met wat zout in een pan op de kookplaat aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren.

Stap 4:
Voeg na 15 minuten de boter en de Pecorino toe. Laat de polenta nog 5 minuten rustig garen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5:
Strijk de polenta uit (op een bakplaat of een met huishoudfolie bekleed dienblad) tot een dikte van 5 mm en laat in de koelkast afkoelen.

 

Serveren

Stap 1:
Snijd de plolenta in ruiten en bak ze in wat boter mooi goudbruin.

Stap 2:
Laat de linzen eventueel even uitlekken in een fijne zeef. Meng citroensap en olijfolie met een losse hand door de rucola. Meng dit losjes met de linzen.