Maïskolf bereid in de schil
Ingredienten
- 60 gram shiro miso
- 140 gram Hellmans mayonaise
- 4 maiskolven in de schil
- 200 Miso mayonaise
- 1 limoen
- 5 gram zwart sesamzaad
- ½ jalapeno
- 5 takjes koriander
Benodigdheden
- Garde
- Stoomovenpan met gaatjes
- Barbecue
Miso mayonaise
Stap 1:
Meng de miso door de mayonaise heen met een garde.
Stap 2:
Bewaar de miso mayonaise tot verder gebruik op de werkbank.
Maïskolf
Stap 1:
Leg de maïskolven in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 100 °C
Bereidingstijd 35 minuten
Stap 2:
Pel de schil voorzichtig naar achteren en smeer de maïskolf in met de miso mayonaise
Stap 3:
Verwarm de BBQ naar 180 °C
Stap 4:
Plaats op een BBQ van 160 graden voor ongeveer 15 minuten.
Serveren
Verdeel het sesamzaad, limoenrasp, koriander en jalapeno over de maïskolven.