Pompoenpuree
Ingredienten
- 200 gram pompoen, geschild en in stukjes gesneden
- 200 gram Eigenheimers of andere kruimige aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- 50 gram rucola, grof gesneden
- 50 ml yoghurt
- 75 katenspek, in reepjes gesneden
- Peper en zout
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
Stap 1:
Doe pompoenstukjes en aardappels in een ruime stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven en stoom ze gaar.
Stand: Stomen 100 ºC, gedurende 20 minuten
Of in de drukstoomoven: 120 ºC, gedurende 8 minuten
Stap 2:
Stamp pompoen en aardappelen met de yoghurt tot een luchtige puree. Meng rucola en katenspek erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Tip
Lekker met Parelhoenfilet in Chinese kool met bospaddenstoelen en Chartreusesaus