De bereidingstijd is ca. 30 minuten
Bereidingswijze
Falafel
Stap 1: Week de kikkererwten 12 uur in ruim water en laat deze uitlekken.
Stap 2: Meng deze met de overige ingrediënten, behalve het bakpoeder. Draai dit door de gehaktmolen of draai het in de keukenmachine.
Stap 3: Meng er het bakpoeder doorheen en het sap van de citroen.
Stap 4: Kneed tot een smeuïge massa en voeg eventueel nog wat water (100 ml) toe.
Stap 5: Maak met een (ijs)lepel 12 gelijke bolletjes en modeleer ze gelijkmatig.
Stap 6: Verhit een hapjespan met zonnebloem of arachideolie tot 180 C, zodat ze net onder de olie staan) Bak ca. 4-5 minuten tot goudbruin. Bewaar in de warmhoudlade op keukenpapier tot alles gebakken is.
Israëlische salade
Stap 1: Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer.
Stap 2: Meng de tomaten, komkommer, bosui en peterselie.
Stap 3: Maak de salade kort voor het serveren aan met rasp en sap van de citroen.
Stap 4: Breng de salade op smaak met peper, zout en olijfolie.
Serveren
Stap 1: Toast de pita’s in een broodrooster, snijd de broodjes in en smeer in met techina.
Stap 2: Leg per broodje 3 falafelballetjes, en verdeel er Israëlische salade overheen.
Stap 3: Lepel yoghurt over de broodjes en strooi er Za’atar overheen. Serveer direct.